•Kruispunt Amocolaan – Koning Albertstraat terug open•AGB Sport zoekt jobstudenten•Jeugddienst werft animatoren met mysteryspel•Nieuwe ProSWAPpas 2012•Snelheidscontroles in februari•Vaar mee met de milieuboot•Kempen in beeld•Nieuwe Jongerenwijzer

Kruispunt Amocolaan – Koning Albertstraat terug open

De werkzaamheden aan kruispunt Amocolaan – Koning Albertstraat - Janssen Pharmaceuticalaan, waarbij de bestaande rotonde wordt omgevormd tot een lichtgeregeld kruispunt, worden deze week afgerond. De werken werden in twee fases aangepakt. De eerste fase, waarbij het noordelijke deel van de rotonde werd aangepakt, startte op 24 oktober 2011 en liep af op 9 december 2011. De tweede fase van de werken, aan de zuidelijke kant van de rotonde, kon dan op vrijdag 2 december al van start kan gaan. Dat was ruim een week vroeger dan oorspronkelijk gepland. Ook deze fase van de werken wordt nu afgerond. Dat betekent dat het kruispunt op vrijdag 3 februari terug opengesteld wordt voor verkeer. 
 
 

AGB Sport zoekt jobstudenten

Het AGB Sport Geel is op zoek naar studenten om in te schakelen aan de kassa, als redder of voor het onderhoud. Dit zowel tijdens het schooljaar als tijdens de schoolvakanties. Als jobstudent kassa sta je in voor een klantvriendelijke ontvangst van de bezoekers. Als jobstudent redder sta je in voor de veiligheid van de gebruikers van de infrastructuur van het stedelijk zwembad en voor een optimale hygiënische toestand van de infrastructuur. Als jobstudent onderhoudsta je in voor een optimale hygiënische toestand van de infrastructuur. Heb je zin in een studentenjob, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen. Je kan vijftig dagen als student tewerkgesteld worden. Deze dagen zijn onderworpen aan een lager RSZ - tarief. De uiterste datum van indienen van kandidaturen is vastgesteld op 8 februari. Kandidaturen moeten tegen ontvangstbewijs of aangetekend per post toekomen op de personeelsdienst, stadhuis, Werft 20, 2440 Geel. Je kan het sollicitatieformulier downloaden op www.geel.be. Daar vind je ook meer info over de voorwaarden en het aanbod.
 
 

Jeugddienstwerft animatoren met mysteryspel

Op vrijdag 3 februari om 19u organiseert Jeugddienst De Bogaard een mysterieus avondspel. Iedere deelnemer krijgt met behulp van een kaartje een bepaalde rol toegewezen. Op het kaartje staat het personage omschreven met vermelding van diens eigenschappen en/of karaktertrekken en persoonlijke opdracht. Het oplossen van het mysterie - in dit geval een moord - is de algemene opdracht voor elke deelnemer. Na het spel worden alle deelnemers uitnodigd voor een pizzabuffet en drankje. Iedereen tussen 16 en 25 jaar is welkom. Inschrijven doe je per mail via jeugddienst@geel.be. Vervolgens krijg je meer details over de avond. Iedereen die na het spel de smaak te pakken heeft, kan zich opgeven als animator bij de jeugddienst en nog meer van deze toffe momenten beleven.
 
 

Nieuwe ProSWAPpas 2012

De nieuwe ProSWAPpas is er. Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen het pasje kopen voor 4 euro bij Jeugddienst De Bogaard! Op vertoon van het pasje krijg je korting bij heel wat handelaars in Geel, Westerlo, Herselt en Herentals en op alle Swap-activiteiten die tijdens de schoolvakanties georganiseerd worden. Zo ook voor de krokusvakantie. Op maandag 20 februari kan je deelnemen aan een partijtje discobowlen en op dinsdag 21 februari worden de horens geslepen voor een Vikingtornooi. Op donderdag 23 februari leer je hoe je een film met overtuigende vechtscènes maakt. Inschrijven doe je bij de jeugddienst. Het volledige programmaboekje wordt verspreid via de scholen en is te bekijken op Smartschool.
 
 

Snelheidscontroles in februari

In de maand februari flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Herentalsedijk en Roerdompstraat. Zij beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.
 
 

Vaar mee met de milieuboot

In maart vaart de milieuboot door de stille maar betoverende Kempen, en meer specifiek op het Albertkanaal van Herentals naar Viersel en terug. Op- en afstappen gebeurt aan het Eilandje stroomafwaarts sluis 10 in Herentals. Dit gevarieerd traject loont de moeite, want groene natuurgebieden wisselen er af met industriegebieden.
In het weekend en op woensdagnamiddag zijn er milieuboottochten voor alle geïnteresseerden: gezinnen, individuelen, groepen en verenigingen. Op zondag 4 maart van 10u tot 13u en van 14u tot 17u,en op woensdagnamiddag 7 maart, van 13u tot 16u, krijg je de kans om het Albertkanaal en de omgeving te verkennen vanop het water. Een niet te missen ervaring, want de milieuboot vaart slechts om de vier jaar in onze regio.
 
Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan wat varen. Zo maak je kennis met alle aspecten van het Albertkanaal, het landschap in de omgeving en het leven op, om en in het water. De boot is uitgerust met een laboratorium waarin je helpt bij het bepalen van de waterkwaliteit van het Albertkanaal. Je krijgt ook antwoorden op de vraag wat ‘integraal waterbeheer’ en een ‘watervriendelijke’ houding zijn, en waarom dit nodig is. Het geheel kadert in de ruimere context van duurzame ontwikkeling. De boot biedt plaats aan zestig deelnemers. Jongeren tot 18 jaar betalen 2 euro, volwassenen 5 euro. Voor grotere groepen of verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk. Tijdens de week is er ook nog plaats voor een paar schoolgroepen. Inschrijven vooraf is verplicht.
 
 

Kempen in beeld

IOK bestaat in 2012 vijftig jaar. Ter gelegenheid van dit jubeljaar organiseert IOK de fotowedstrijd ‘Kempen in beeld’ waarbij het op zoek gaat naar foto’s die de mooie Kempen anno 2012 in beeld brengen. Heb je een passie voor de Kempen en fotografie? Breng de Kempen digitaal in beeld en maak kans op een prachtige prijs. Zoek inspiratie in thema’s zoals ‘groene Kempen’ en ‘wonen, werken en mensen in de Kempen’. Fotografeer oude, nieuwe, moderne, klassieke, grote of kleine gebouwen. Leg je dorps- of stadskern vast op de gevoelige plaat. Of kadreer de Kempense flora en fauna. Je kan je foto’s insturen tussen 1 februari en 31 augustus 2012. Het uploaden van de foto’s kan via www.iok.be. Daar vind je ook het reglement terug. Een professionele jury selecteert de mooiste foto’s. De winnaars ontvangen een aantrekkelijke geldprijs. Speciale aandacht gaat uit naar jongeren. Voor deelnemers jonger dan 18 jaar is er een extra prijzenpot voorzien. Een selectie van de ingezonden foto’s wordt tentoongesteld in de oude bibliotheek van de Warande in Turnhout van 12 oktober tot en met 1 november 2012. De ingezonden foto’s komen ook terecht in een Kempense fotodatabank, zodat ze een blijvend beeld vormen van onze mooie streek anno 2012.
 
 

Nieuwe Jongerenwijzer rolt van de persen

Sinds enkele jaren brengt de Geelse jeugddienst de ‘Jongerenwijzer’ uit, met belangrijke en interessante info kinderen en jongeren in Geel. Ben je net verhuisd? Is je jeugdvereniging in de problemen? Heb je nood aan materiaal? Weet je geen blijf met je vrije tijd? De jongerenwijzer helpt je verder. Naast info vind je ook de contactgegevens en openingsuren van de belangrijkste diensten terug. De brochure wordt vanaf februari verspreid via o.a. de secretariaten van de Geelse scholen en de wachtzalen van Geelse dokterspraktijken. Je kan ook steeds een exemplaar afhalen of opvragen bij de jeugddienst.